2010. november 22., hétfő

Szórt túrós


Ennek a sütinek az eredeti receptjét,és alapötletét,a TV Paprika - Édes Nagyik - című műsorában láttam.
Egyik kedves ismerősöm már csinált ilyet,és azt mondta hogy ha az eredeti recept szerint csináljuk,akkor az alján marad szárazon a  liszt,és elrontja a sütemény ízét.Ezért én kicsit változtattam a az eredeti recepten,és néhány hozzávaló mennyiségén.

Ahogy én csinálom:
Hozzávalók 35 dkg liszt
                  25 dkg porcukor
                  1 cs sütőpor
                  2 dl tejföl
                  6 dl tej
                  6 tojás
                 15+15 dkg olvasztott vaj
Töltelék :  50 dkg túró
                1 cs vaníliás cukor
                1 citrom reszelt héja

 A tepsit kikenjük 15 dkg  /puha/margarinnal.A lisztet összekeverjük a porcukorral,és a sütőporral. Majd a felét belesimítjuk a kikent tepsibe. A tejben villával elkeverjük az  egész tojásokat,és a felét egyenletesen a lisztre öntjük.A túrót áttörjük,és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat.Az egészet ráöntjük és elegyengetjük a tejjel leöntött liszten.Megszórjuk mazsolával.Erre kerül a sütőporos porcukros liszt másik fele.A tojásos tej másik felével ezt a réteg lisztet is  meglocsoljuk.Végül 15 dkg margarint felolvasztunk,és a tetejét meglocsoljuk.Előmelegített sütőben,lassú tűznél szép pirosra sütjük.Porcukorral meghintve tálaljuk.
                 
 Eredeti recept :   35 dkg liszthez 25 dkg porcukrot adunk, beleteszünk egy sütőport, és az egészet összekeverjük, majd a felét a vajjal kikent tepsibe szórjuk. Egy másik edényben fél kilogramm túrót vaníliás cukorral ízesítünk, majd egy egész citrom héját belereszeljük. Megszórjuk mazsolával, és beleöntjük a tepsibe.  Az eddig elkészült tésztát 2 dl tejföllel locsoljuk és rátesszük a maradék lisztet. A legvégén pedig 3 dl tejben 3 tojást elkeverünk és a massza tetejére öntjük, kevés olvasztott vaj kerül még rá és mehet is a sütőbe.                         



                 
                 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print