Szia! A segítségedet szeretném kérni abban, hogy mit csináljak, hogy a muffinok ne ragadjanak bele a szilikonformába. Több féle szilikonos formám van, de mindegyikkel úgy járok, hogy nem tudom kiszedni belőle a sütit, mert beleragad. Már feladtam az ebben való sütést, inkább a hagyományos formákat használom, csak sajnálom az értük kiadott pénzt.Segítségedet előre is köszönöm.
Szia.Én nagyon ritkán sütök muffin-t,mert nekem nincs muffin sütő formám,sem hagyományos,sem szilikon,ezért én a kosárka formámban szoktam csinálni,és abba teszek papírt.Ez a mini kuglóf forma az első szilikon sütőformám. Nekem nem ragadt bele a tészta.Azt már hallottam,hogy a formát tepsire kell rakni és azzal együtt tenni a sütőbe,és várni kell amíg annyira kihűl,hogy meg lehessen fogni,és a tésztát,nem kiszedni,hanem kifordítani kell belőle.Remélem hogy ezzel is tudtam segíteni.
Szia, köszönöm, hogy ilyen hamar válaszoltál.Én már kipróbáltam azt is, hogy langyosra hűlt a süti, azt is, hogy teljesen, de sajnos nem jártam sikerrel. Arra gondoltam, hogy esetleg nagyon édes receptet választottam és a cukor miatt ragad bele.Teljesen tanácstalan vagyok.
Én csak a túrórudis muffint csináltam,abban nincs túl sok cukor, az olaj és a joghurt,is megakadályozza hogy leragadjon.ezzel a tésztával ,vagy hasonlóval kellene kipróbálni,hátha iíy jó lenne
Sziasztok!!!! Van két nagy lányom akik szeretnek sütni-főzni,és elég sokszor előfordult,hogy le kelett irnom nekik a recepteket.Volt amikor ugyan azt többször is ,mert nem mentettték el,hogy később is elő tudják venni.Ezért kezdtem el ezt a Blogot késziteni .De aztán ugy gondoltam,hogy miért ne segithetnék másoknak is ezekkel a nagyszerü receptekkel.Nem is gondoltam,hogy ilyen sokan fognak idelátogatni,és olvasgatni.Megpróbálok minél több érdekes receptet,ötletet megosztani veletek. Nagyon köszönöm mindenkinek,hogy érdemesnek tartja,a Blogomat arra hogy idót szakitson ,a megtekintésére.Továbbra is szeretettel várok mindenkit!!!!
Gombás kacsamáj (csirkemáj)
-
Ezt a gombás májat szomszédasszonyom szokta csinálni - köszönetem a
receptért -, és nagyon finom. Én most barna csiperkével készítettem, de
mikor van vad...
Pirított, sós dió
-
Ezt finomságot otthon kóstoltam először, ÉApám készítette, és mint a
legtöbb ennivaló, ami a kezei alól kikerül, ez is finom. Sőt. Nagyon finom!
Körülbel...
Karácsonyi mandulás-narancsos kalácsok
-
Igazán ünnepi péksütemények. Gazdag kalácsok, őrölt mandulával és
kandírozott naranccsal. Önmagukban is ízletesek, de vajjal, narancs
lekvárral megke...
Zöldfűszeres-cukkinis zöldbabfőzelék
-
Hangzatos címet adtam annak az ételnek, ami – jó szokás szerint – olyan
alapanyagokból készült, amiket a kamrában, kertben és hűtőben találtam.
Viszont oly...
Kráteres süti
-
Könnyű elkészíteni, szinte elronthatatlan ez a nagyon finom, mutatós
sütemény. Többször megsütöttem már, családomnak és a vendégeknek is nagyon
ízlik.
...
Fűszeres tépkedős kenyér
-
Fűszeres tépkedős kenyér
Lassan indul a grill szezon, jöhetnek a különböző alternatívák kenyérre.
Ideális mártásokhoz, kolbászokhoz, vagy csak simán mártog...
Fehér kenyér
-
Az egyik legfinomabb kenyér, kenyérsütőgép nélkül jénai tálban.
Hozzávalók:
70 dkg finom liszt
1 friss élesztő (42g)
1 csapott evőkanál só
2 dl langyos ...
Segítsüti 2019 Ősz
-
Az idei évben is meghívást kaptam a* Segítsüti* árverésre, aminek nagyon
örültem és köszönöm itt is Kandikó Évának.
Sokan tudjátok, de aki nem, a* Se...
Hercel
-
Sváb sütemény, amit könnyű elkészíteni, jól eltartható és egyszerűsége
ellenére igazán finom - kezdőknek is bátran ajánlom. A tésztája nagyon
omlós, csupán...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér.
Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós vízben A
kovászból kivett...
Banoffie pie, azaz banános, karamellás pite
-
Az eredeti angol sütemény jócskán átalakított, de nem kevésbé addiktív
verziója.
Nálam így készült.
Banoffie pie
A tészta alaphoz:
-30 dkg keksz
-15 dkg...
Szaloncukor kóstoló a kollégákkal
-
(kép forrása)
Régen, amikor gyermekek voltuk csak konzumszaloncukor létezett,
ezüstpapírba csomagolva, a variáció annyi volt, hogy belül fehér vagy
szín...
A KORRUPCIÓT NEM LEHET ELÉG KORÁN MEGTANULI
-
Nézem a kéretlen reklámokat a tv-en, és az agyam megáll.
Egy tanár alkudozik a diák biciklijére. A tanár megkérdezni, nem lehetne
egy ötössel kevesebb??
-...
Húsgombóc tavaszi zöldekkel
-
Ez a recept először a Bezzeganya blogon jelent meg, egy tavaszi receptes
válogatásban. Az alapötletet egy, a Good Food magazinban olvasott étel
adta, de ...
Torta Farsangra
-
A lányom sulijából kértek meg, hogy csináljam meg a Farsang fődíját.
Így sikerült :)
Sima csoki torta, Kiskukta fondantjával borítva.
POU :)
-
Egy mostanság nagyon kedvelt mobil játék figuráját varrtam meg,mert
természetesen nálunk is nagy sikere van :)
A család összes tagjának a mobilján növeks...
Katica torta Balázs első szülinapjára
-
*Itt az alap Charlotte torta volt.*
*Csináltam egy nagyobbat a katica testének és egy picit a fejének.*
*Hozzávalók: *
6 tojásból piskótát sütünk.
Ha m...
Farsang
-
Volt ám időközben farsang is, ahogy így most belegondolok... Arról még nem
is tettem fel képeket! Külön élmény volt, hogy mind a 2 gyereknek
ugyanakko...
Megszülettünk!!
-
Végre megszületett a hercegnő, pár napos túlhordás után hétfőn 13.35-kor
kibújt Evelin!
3400g-al, és 54 cm-el.
Minden rendben van, egy tünemény!
Nekünk van ...
Aki még nem unja...spárga
-
Ezt sem most készítettem, mégis megérdemli, hogy felkerüljön ide, annyira
egyszerű és finom.
Tudom, a spárga is lassan lefut, bár még mindig lehet kapni,...
Bableves
-
[image: Posted by Picasa]Ma a két ovisnak szünet volt, így valami olyasmit
főztem, amit szeretnek. Persze, ha megkérdezetem, hogy "mi legyen az ebéd"
vagy...
Foszlós kalács
-
Időtlen idők óta nem sütöttem kalácsot, brióst, csigát. Most sem tudtam
eldönteni, melyikre lenne kedvem a leginkább. A hokkaido kalácsba olyan jó
beleh...
A MI WEBOLDALUNKON CSAK SAJÁT FOTÓKAT TALÁLSZ
-
*Aliz konyhája*
http://azila.gportal.hu/
http://alizkonyha.blogspot.com/
***
ANDI Cuki
http://andi-cuki.blogspot.com/
***
ANDI konyhája
http://andi1976.gpo...
Itt vagyok
-
*Másik blogomban** leírtam, hogy "hol jártam". Gondoltam ide is belinkelem,
mert látom, hogy közben Szepyke játékra hívott, JD pedig díjat ajándékozott
nek...
5 megjegyzés:
Szia!
A segítségedet szeretném kérni abban, hogy mit csináljak, hogy a muffinok ne ragadjanak bele a szilikonformába. Több féle szilikonos formám van, de mindegyikkel úgy járok, hogy nem tudom kiszedni belőle a sütit, mert beleragad. Már feladtam az ebben való sütést, inkább a hagyományos formákat használom, csak sajnálom az értük kiadott pénzt.Segítségedet előre is köszönöm.
Szia.Én nagyon ritkán sütök muffin-t,mert nekem nincs muffin sütő formám,sem hagyományos,sem szilikon,ezért én a kosárka formámban szoktam csinálni,és abba teszek papírt.Ez a mini kuglóf forma az első szilikon sütőformám.
Nekem nem ragadt bele a tészta.Azt már hallottam,hogy a formát tepsire kell rakni és azzal együtt tenni a sütőbe,és várni kell amíg annyira kihűl,hogy meg lehessen fogni,és a tésztát,nem kiszedni,hanem kifordítani kell belőle.Remélem hogy ezzel is tudtam segíteni.
Szia, köszönöm, hogy ilyen hamar válaszoltál.Én már kipróbáltam azt is, hogy langyosra hűlt a süti, azt is, hogy teljesen, de sajnos nem jártam sikerrel. Arra gondoltam, hogy esetleg nagyon édes receptet választottam és a cukor miatt ragad bele.Teljesen tanácstalan vagyok.
Én csak a túrórudis muffint csináltam,abban nincs túl sok cukor, az olaj és a joghurt,is megakadályozza hogy leragadjon.ezzel a tésztával ,vagy hasonlóval kellene kipróbálni,hátha iíy jó lenne
köszike a tippet, kipróbálom, hátha bejön.
Megjegyzés küldése