Ez a pite teljesen más mint az ,amit legelőször sütöttem.Az első tejes pite,egy eredeti,régi recept szerint készült,amit a TV-ben láttam.Ez viszont már egy kicsit átalakított,és felturbózott változat.
Az eredeti szerint,tej,cukor,tojás,liszt, vanília,kell hozzá,amit egyszerűen összekeverünk,habverővel,vagy fakanállal
Én a hozzávalókon is , az összeállítás menetén és módján is változtattam.Így sokkal puhább,lazább,habkönnyű tésztát kaptam.
Hozzávalók:
3 db tojás
csipet só
2,5 dl tejszín
10 dkg porcukor
2,5 dl tej
15 dkg liszt késhegynyi sütőpor
1 üveg magozott meggy
A tojások fehérjéhez hozzáadom a sót,és kemény habbá verem.Beleöntöm a tejszínt,és habverővel ismét addig verem amíg kemény habbá áll össze.Ezután következik bele a porcukor és a tojások sárgája.Ahogy adom hozzá az anyagokat,közben folyamatosan verem a habverővel.Végül beleöntöm a tejet,majd a lisztet és a sütőport.
A margarinnal kikent,és enyhén meglisztezett tepsibe öntöm.Rászórom a már lecsöpögtetett meggyet,és előmelegített sütőben,lassú tűznél készre sütöm.Tűpróbával ellenőrízük hogy meg sült-e.
Gombás kacsamáj (csirkemáj)
-
Ezt a gombás májat szomszédasszonyom szokta csinálni - köszönetem a
receptért -, és nagyon finom. Én most barna csiperkével készítettem, de
mikor van vad...
6 napja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése